Βραβεία

Η απόκτηση του πολύτιμου πιστοποιητικού αρίστης ποιότητας – χρυσού βραβείου AUTHENTIC TASTE OF GREECE 2021 & 2022 «ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΥΣΗΣ» του οργανισμού GREEK TASTE BEYOND BORDERS GTBB, είναι για εμάς η επιβράβευση τεσσάρων ετών σκληρής δουλειάς, υπομονής και επιμονής στην καλλιέργεια των ελαιόδεντρων μας με τις καλύτερες μεθόδους, ώστε να μας δίνουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα: το “χρυσό”.

Το σήμα του Authentic Taste of Greece Gold Award αποτελεί ένα ισχυρό διαπιστευτήριο ποιότητας, με χρήση σαν στάμπα πάνω στα Ελληνικά προϊόντα με σκοπό την ανάδειξη τους στα ράφια της παγκόσμιας αγοράς.

Η εταιρεία μας συμμετείχε στο παγκόσμιο συνέδριο γεύσης του Greek Taste Beyond Borders GTBB στο Κέντρο Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος στις 5 Ιουλίου 2021, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουρισμού, του ΕΟΤ και του Δήμου Αθηναίων.

Μπορείτε να βρείτε την σχετική καταχώρηση στο GTBB BUSINESS NETWORKING PLATFORM στην κατηγορία premium brands  https://www.greektastebeyondborders.com/explore/?type=premium-brands&sort=latest

E- DIPLOMA-GOLD 2021-AUTHENTIC®
badge

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε τη βράβευση των προϊόντων της εταιρίας μας στον διεθνή γαστρονομικό διαγωνισμό Dubai International Taste Awards, που βραβεύει τα καλύτερα και πιο ποιοτικά προϊόντα, ενώ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα gourmet τρόφιμα στον ανατολικό κόσμο.
Για το 2022, από 1 έως 5 Μαΐου στο Ντουμπάι, εξειδικευμένοι γευσιγνώστες και κριτές διεθνούς εμβέλειας στον κόσμο της γαστρονομίας, αξιολόγησαν μια πλειάδα προϊόντων μέσα από μια «τυφλή» διαδικασία γευσιγνωσίας, κατά την οποία αποφασίζουν ποια προϊόντα είναι άξια για διάκριση.
Στην κριτική επιτροπή μετέχουν πολύ σεβαστά ονόματα στο χώρο των υψηλά ποιοτικών τροφίμων από όλο τον κόσμο, με διεθνή αναγνώριση.
Η Arcadiantaste συμμετείχε στα DUBAI International Taste Awards 2022, με τρία (3) προϊόντα, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τις ελιές Καλαμών και την πάστα ελιάς. Τα προϊόντα μας βραβεύθηκαν με τρείς μοναδικές βραβεύσεις, πετυχαίνοντας πολύ υψηλές και τιμητικές βαθμολογίες. Αναλυτικά, τα βραβεία για το 2022 είναι :

Πάστα ελιάς – Πλατινένιο Βραβείο           (https://dubaitasteawards.com/results2022/tapenade-made-from-kalamon-olives/)

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο  – Χρυσό  Βραβείο  (https://dubaitasteawards.com/results2022/arcadian-taste-olive-oil/

Ελιές Καλαμών – Ασημένιο βραβείο       (https://dubaitasteawards.com/results2022/kalamon-olives-2/)

Μια ακόμη πολύ υψηλού επιπέδου διάκριση, με 1 βραβείo ελαιόλαδου Arcadiantaste, σημειώθηκε στον φημισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιόλαδου LONDON International Olive Oil Competition 2022.

Πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία και συγκεκριμένα στην πόλη του Λονδίνου, από τις 5 έως τις 17 Ιουνίου 2022. Διαθέτει πολύ υψηλά ποιοτικά κριτήρια επιλογής και βράβευσης ελαιόλαδων εφαρμόζοντας πολύ αυστηρά standards αξιολόγησης βάσει των γευστικών μεθόδων που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιόλαδου.

Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς πολύ υψηλού κύρους σε παγκόσμιο επίπεδο, με την εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία 9/10 βάσει της παγκόσμιας κατάταξης EVOO World Ranking.

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον LONDON IOOC γίνεται με την αυστηρή μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting) από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους.

O βαθμός δυσκολίας συμπληρώνεται από τον εξαιρετικά υψηλό αριθμό συμμετοχών, που για το 2022 έφτασε τα 963 ελαιόλαδα προερχόμενα από 30 ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

H εταιρεία μας συμμετείχε στο διαγωνισμό με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και απέσπασε το silver award.

(https://londonoliveoil.com/awards-results-2022/arcadian-taste-extra-virgin-olive-oil/).